Det er måske ikke de sundeste boller, men de er superlækre og luftige. Man spiser vel heller ikke burgere, for at tabe sig??
Opskriften giver 6-8 boller (afhængig af størrelsen)
Ingredienser
3 dl mælk
20 g gær
Ca. ½ kg hvedemel
Ca. 1 tsk fint salt
1 spsk sukker
30 g smør - blødt, så tag det ud i god tid :)
Æg til pensling
Sesamfrø
Lun mælken, så den er lillefinger varm og udrør gæren heri. Til salt, sukker, det bløde smør og det meste af melet.
Ælt dejen godt igennem - meget gerne på en røremaskine (10-15 min.). Tilsæt det resterende mel lidt efter lidt.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 6-8 stykker og form til boller, som skal være lidt flade. Efterhæv på bageplade i 30 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag bollerne v. 200 grader i ca. 15 min.
Kommentarer
Send en kommentar