Grundopskrift på hjemmelavet pasta



Denne opskrift passer til ca. 6 personer

250 g. hvedemel
250 g. durummel
5 æg

De to typer mel blandes godt i en stor skål. Der laves en fordybning i melet og de 5 æg slås ud heri.

Med en gaffel blandes æg og mel sammen. Dejen æltes til en ensartet masse, som hverken må være for tør eller klæg (må ikke hænge i fingrene). 
Tilsæt evt. lidt vand hvis den er for tør eller mel, hvis den er for klistret. Dejen deles i 8-10 portioner.

Pastamaskinen indstilles på "1" og  en portion køres igennem maskinen, foldes sammen, køres igennem - dette gentages 5-6 gange. 

Herefter køres pastapladen igennem på indstilling "2", herefter "3" osv. indtil den ønskede tykkelse er nået.

Herefter kan pastaen køres igennem valserne til tagliatelle eller formes til ravioli (se opskrift)


Kommentarer