Lagkagebunde

Min yngste fylder 1 år på fredag, så jeg har været igang med at bage lagkagebunde. De kan snildt bages i forvejen og fryses ned.

Opskriften giver 3 bunde

4 store æg
2,5 dl. sukker
1,5 dl. hvedemel
0,5 dl. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Varm ovnen op til 180 grader.
Læg bagepapir i bunden af en springform og klip det til. Smør siderne.
Del æggene og pisk hviderne stive.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Bland de tørre ingredienser og sigt dem i æggesnapsen. Vend det godt sammen med en dejskraber. 
Vend de stiftpiskede æggehvider i.
Hæld dejen i formen og bag den på nederste ovnrille i ca. 40 min.
Køl bunden af og flæk den i 3 med en brødkniv.

Skal bundene fryses, lægges der bagepapir imellem lagene.

Kakaobunde: tilsæt 2 spsk. kakao
Farvede bunde: tilsæt frugtfarve til æggesnapsen
Citronbunde: tilsæt friskrevet citronskal (1 citron)

Kommentarer