Verdens bedste rabarberkage


Simpelthen min nye yndlingsrabarberkage! Den kommer fra "Kager der smager" og er bare så godt afstemt mellem surt og sødt, sprødt og blødt.

Rabarberkompot
1/2 kg. rabarber
1/2 vanillestang
1 dl. sukker
1-2 spsk. vand

Skær rabarberne i 3 cm. stykker. Skrab kornene af vanillestangen. Kog rabarberstykkerne sammen med vanille + stang, sukker og vand til de er lige netop bløde. De må ikke koge ud. Det tager ca. 10 min, men hold øje med det! Afkøl kompotten lidt.

Dej
125 g. smør
175 g. sukker
1 æg
2 æggeblommer
175 g. mel
1 tsk. bagepulver

80 g. grofthakkede mandler

Smelt smørret og lad det køle let af. Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst og skummende. Rør smørret i lidt efter lidt. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen.
Fordel dejen i et smurt ovnfast fad (ca. 20x30 cm.). Hæld det meste af væden fra rabarkompotten (gem det evt. til noget andet f.eks. sauce til is - det smager mums) og fordel rabarberne på dejen.
Fordel 2/3 af mandlerne herpå.


Marengs
2 æggehvider
100 g. flormelis

Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelisen lidt efter lidt.
Fordel marengsmassen over kagen og drys de resterende mandelstykker ud over.

Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i 40-45 minutter.

Server som den er eller med en klat flødeskum.

Tip! 
Er der noget kage til overs, kan den sagtens lige bages 10 min. v. 200 grader dagen efter. Så bliver marengsen dejlig sprød igen :)


Kommentarer

Send en kommentar