Vintersalat med blomkål, æbler og pinjekerner


Vi er begyndt at tænke rigtig meget i sæson. Det gør, at bladgrønt som iceberg, rucola mm., er et no-go her om vinteren. Nu skal der tænkes rigtig meget i kål, som jo også er lækkert og ikke mindst vældig sundt.
I lørdags skulle vi have en god bøf med kartoffeltærte - Opskrift. Jeg har netop anskaffet mig et virkelig godt mandolinjern, så salaten skulle laves med det.
Det blev til denne skønne salat, som gjorde det rigtig fint som tilbehør til oksefilet og kartoffel.

Opskriften passer til 4-6 voksne

1 blomkål
2 danske æbler
2 spsk. ahornsirup
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. tørret timian
1 håndfuld pinjekerner
200 g. god fetaost

Rens blomkålen og skær den i grove stykker, som skæres tyndt ud på et mandolinjern (eller med en superskarp kniv).
Halvér æblet og fjern kernehuset. Skær det på mandolinen som med blomkålen.
Put de to ingredienser i en skål.
Rør sirup, æblecidereddike og timian sammen og vend det godt i blomkål og æble.
Skær fetaen i tern. Rist pinjerkerner og vend begge dele i salaten.

Kommentarer