Lagkage med chokolade og citroncreme




Denne lagkage har haft sin debut i dag, hvor jeg har fejret min 32 års fødselsdag for familien.
Jeg havde et glas lemoncurd stående i køleskabet og havde lyst til at lave en lagkage med det. Opskriften på cremen har jeg fra Odense marcipan.
Det blev til denne lækre kage overtrukket med en blød chokoladefrosting.

1 portion chokoladelagkagebunde  - opskrift

Citroncreme
300 g. lemoncurd 
2 1/2 dl. piskefløde
200 g. flødeost (light dur ikke)
1 spsk. flormelis

Læg kagen sammen med to lag citroncreme. Brug meget gerne en kagering. Sæt kagen i køleskabet natten over.

Chokoladefrosting
100 g. mørk chokolade af god kvalitet
110 g. smør - stuetempereret
1 tsk. vanilleessens
70 g. flormelis

Smelt chokolade ved svag varme. Afkøl den helt
Pisk smørret med en håndmisker til det er lyst og luftigt.
Tilsæt vanille og flormelis og pisk igen.
Tilsæt den smeltede, afkølede chokolade og pisk det sammen til det er helt blandet.

Fordel frostingen på kagens top og sider og glat den ud.
Pynt med gule chokolademandler el.lign



Kommentarer