Påskekage




Vi holdt påskefrokost med nogle venner og jeg havde lovet at tage kage med til kaffen. Det blev denne kage, som jeg har lavet tidligere, men nu i en påskeversion :).
Det er en meget nem og hurtig kage at lave, som også kan tåle at stå et par dage i køleskabet.

Der er kage til 8-10 personer

250 g. Bastognekiks
100 g. smør
1 dåse (397 g.) kondenseret mælk
4 æggeblommer
saft og skal af 2 økologiske citroner
2 dl. piskefløde
Små mandelæg

Smør en lille springform (20 cm.).
Hak bastognekiksene til smulder - nemmest i en minihakker.
Smelt smørret og rør det sammen med kiksesmulderet.
Pres blandingen ud i formen.
Bag bunden  v. 170 grader i 15 min. Afkøl den helt. Skru ovnen ned til 150 grader.
Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen med et piskeris. Rør citronsaft og skal i.
Fordel citroncremen på den bagte kiksebund og bag den på nederste ovnrille v. 150 grader i 18-20 minutter.
Afkøl og sæt tærten på køl indtil servering - dog min. 2 timer.
Pisk fløden til skum og sprøjt det ud på den kolde kage.
Pynt med mandelæg.

Kommentarer