Især børnene synes boller var fine :)
Opskriften giver ca. 18 stjerner
40 g. smør
3 dl. mælk
25 g. gær
1 dl. yoghurt
1,5 tsk. salt
1,5 tsk. sukker
5 dl. speltmel
5 dl. hvedemel
Pynt og pensling:
Mælk
Birkes og sesamfrø
Smelt smørret i en lille gryde. Hæld mælken i og kom blandingen i en stor røreskål.
Udrør gæren heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem (gerne på røremaskine).
Stil den til hævning i 1 time (den skal være hævet til dobbelt størrelse).
Tænd ovnen på 220 grader.
Del dejen i 18 lige store stykker.
Tril dem til boller og tryk de flade.
Brug et plastikkort (den blå sygesikringskort var fremragende til formålet ;) ) til at 3 hak i den flade bolle (se billederne nederst).
Stik tommelfingeren igennem krydset og vend spidserne ud.
Sæt bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
Pensl med mælk og drys med birkes/sesamfrø.
Bag bollerne i 15-20 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar