Chokoladeroulade med jordbærcreme



Til min ældste søns fødselsdag i år valgte jeg at lave roulade i stedet for lagkage. I virkeligheden er komponenterne jo stort set de samme bare i en anden form.
Cremen til denne roulade kan derfor også sagtens bruges som fyld i en lagkage.

Opskriften giver 1 stor roulade.

Start med at tænde ovnen på 225 grader.
Lav en papirform af et stykke bagepapir (40x30 cm.) ved at folde kanterne, så der kommer en ca. 1 cm. høj kant. Saml hjørnerne med en papirclips (ikke dem med plastic omkring!). Smør papirformen og læg dem på en bageplade.


75 g. blødt smør

125 g. sukker
3 æg
75 g. mel
4 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1/2 dl. mælk

Rør sukker og det bløde smør sammen. Tilsæt æggene et ad gangen.

Bland de tørre ingredienser sammen, sigt dem i blandingen og pisk det sammen med mælken.
Hæld dejen i papirformen og bag den i ca. 7-8 min. - Den må endelig ikke blive for tør.
I mens klippes et stykke bagepapir, som skal være lidt større end kagen. Det drysses med sukker.
Vend den bagte kagebund ud på det sukkerdryssede papir, træk bagepapiret af og dæk bunden med alufolie.
Lad den køle lidt før fyldet smøres på.

Jordbærcreme:
350 g. friske jordbær (frosne kan også anvendes, men de skal så været tøede og godt drænet for væde)
2 spsk. flormelis
Korn fra 1 vanillestang
2,5 dl. piskefløde
1 dl. skyr (eller græsk yoghurt)

Pynt: Friske jorbær, flødeskum, flormelis....

Skær jordbærrene i små tern og vend dem med flormelis og vanille
Pisk fløden til let skum. Tilsæt skyr og pisk det sammen. Vend jordbærblandingen i skummet.

Smør cremen ud på den let afkølede rouladebund. Smør ikke helt ud til kanten, da cremen så bare vil blive mast ud. Rul kagen sammen på den lange led. Læg forsigtigt kagen op på et stort stykke staniol og rul det stramt sammen om kagen.
Opbevar rouladen på køl - gerne 1/2-1 døgn, før den serveres.
Umiddelbart før servering pyntes med flødeskum, friske jordbær, sigtet flormelis - eller hvad man nu lyster :)

Kommentarer