Toscatærte med æbler



Æbler, æbler, æbler...
Vores æbletræ bugner med æbler i år. Vi har så mange, at vi må dele ud af dem. Det har vi aldrig prøvet før. De fleste spiser vi bare rå, men nedfaldsfrugten bliver til store mængder æblemos til fryseren, kager og andet bagværk.
I lørdags besøgte vi nogle gode venner, og havde lovet at sørge for kage til dessert. Den måtte selvfølgelig også indeholde æbler.
Jeg har taget udgangepunkt i en "lap" fra min opskriftsmappe. men korrigeret her og der.

Der er kage til 8-10 personer.

Tærtedej
125 g smør 
3 1/2 dl hvedemel
1 spsk. lys sirup 
2 tsk. Vanillesukker

Fyld
500 g æbler (skrællet og udkernet vægt)
1/2 dl lys sirup
1/2 dl vand
2 spsk. kartoffelmel

Toscadej
100 g smør 
100 g mandelflager (2 poser/breve fra Dr. Oetker)
1 dl Dansukker sirup
2 spsk. hvedemel
2 spsk. mælk

Til servering: Creme Fraiche 18% eller vanilleis

Bland ingredienserne til dejen sammen og brug gerne en kraftig stavblender eller foodprocesser til at samle dejen. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund Stilles i køleskabet i min. 30 minutter. 
Tænd ovnen på 200 °C. Når ovnen har nået temperaturen forbages tærtebunden i 10 minutter.
Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern. Kom æblestykker i en gryde sammen med sammen med sirup, vand og kartoffelmel. Kog forsigtigt blandingen op og lad den simre, indtil frugten er mør, men ikke udkogt. Fordel æblemassen i den forbagte tærtebund.

Rør ingredienserne til toscadejen sammen i en kasserolle, og lad den simre under omrøring, til den tykner og er karamelagtig. Bred dejen ud over æblefyldet. Bag tærten nederst i ovnen i ca. 15 -20 minutter til toscadejen er blevet gyldenbrun. 
Servér lun eller afkølet med creme fraiche eller vanilleis.

Kommentarer