Asiatiske kødboller og nudelsalat med spinat, mango og koriander







Onsdag er den dag i ugen, hvor jeg har tid til at lave mad uden at have en 1-årig hængende om benene. Drengene er til fodbold og mor passer kødgryderne - god arbejdsfordeling :)

Kødboller og frikadeller i alle afskygninger storhitter i vores familie, og derfor er det ofte på menuen. Det er dog en ting som kan varieres i det uendelige. Her er endnu en asiatiske inspireret version. Her serveret med en lækker frisk nudelsalat med mango, spinat, koriander og kokos.

Kødbollerne
500 g. hk. svinekød (eller kalv/flæsk)
1 æg
2 spsk. maizena
1 tsk. rød karrypasta
1 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. sød chilisauce
1 spsk. soya
2 spsk. fish sauce
1 lille håndfuld friskhakket koriander
Saften fra en halv lime
Kokosolie eller anden olie til stegning

Rør alle ingredienserne godt sammen og stil i køleskabet i ca. 30 min. 
I mens laves salaten.
Form farsen til kødboller på størrelse med store valnødder. Brun dem på alle sider på en pande og put dem i et ovnfast fad.
Steg kødbollerne færdig i ovnen v. 150 grader i ca. 15 min. (de er ret medgørlige, så får de 30 min. gør det intet :)

Nudelsalat
1 pose frisk spinat
150-200 g. nudler (brug dem du har lyst til)
1-2 mango
Kokoschips (fra urtekram)
en god håndfuld frisk koriander, hakket.

Kog nudlerne, skyl med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
Vask spinaten godt, lad den dryppe godt af og bræk den i grove stykker.
Skær mangoen i tern/skiver.
Rist kokoschipsene på en pande, til de er gyldenbrune.
Bland alle ingredienser og vend dressingen i. Top med ristet kokos 


Dressing:
Saft fra 1 lime
1/2 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. sød chilisauce
1 spsk. soya
1 spsk. risvinseddike (eller anden lys eddike)

Rør alle ingredienserne sammen og vend dressingen i salaten.

Kommentarer